Namai – svarbiausia vieta žemėje, kurioje žmonės jaučiasi saugūs, pasitiki savimi, tad natūralu, kad bene pati didžiausia investicija, kurią skiriame kiekvieną dieną ir kurią skiriame kartą į metus – namams. Kiekvienais metas interjero dizaineriai pateikia kelis patarimus, svarbiausius akcentus, kurie dominuoja ištisus metus.


2018-ieji yra auksinio šuns metai, tad norint, kad namus lydėtų sėkmė – būtina įsigyti šunį. Na, jeigu ne tikrą, tai bent jau molinį, kadangi šiais metais tai yra sėkmės simbolis.


Žalvariniai daiktai


Žalvaris – lietuvių auksas, tad daugelis savo namuose tikrai turi aksesuarų, smulkmenų, kurios yra kurtos būtent iš žalvario. Siūlome traukti jas iš spintos ir puošti savo namus. Žalvariniai daiktai suteiks šviesos, išskirtinumo bei prabangos įspūdį. Žinoma, būtina tinkamai suderinti smulkmenas, kad namuose pavyktų išlaikyti vientisumą, kad žalvarinės vazos ir žvakidės atrodytų gražiai, kadangi iki beskonybės yra gana mažas žingsnis.


Mediniai baldai


Kiekvienais metais dizaineriai tikina, kad reikia rinktis vis iš kitos medžiagos pagamintus baldus. Tai stikliniai, tai mediniai, net plastikiniai kažkada buvo populiarūs ir net rekomenduotinas pasirinkimas. Medis siūlomas dažniausiai ir baldininkai jį labiausiai rekomenduoja, kadangi mediniai baldai tarnaus ilgai, atrodys skoningai ir tuo pačiu jie puikiai atrodo prie kintančių interjero detalių. Taigi, prognozuojama, kad 2018 metais mediniai baldai vėl bus ant bangos. Kadangi bene kiekvienais metais mados šiek tiek koreguojasi  - siūlome namuose įsigyti kuo daugiau medinių baldų ir paprasčiausiai nesukti sau galvos. Jeigu norite neatsilikti nuo mados – naudinga keisti namuose komponuojamas smulkmenas. Prie medžio tinka beveik viskas. Žinoma, gerai atrodo tik tas medis, kuris yra kokybiškas.


Moderni klasika


Vienais metais interjero dizaineriai tikina, kad grįžo klasika. Kitais metais vėl kalbama apie modernumą, kuris turėtų užkariauti daugelio žmonių namus. Šiais metais atrastas dar naujas variantas – moderni klasika. Joje dažniausiai dominuoja šviesios spalvos (modernumas), tačiau namuose kuriamas prabangos įspūdis, taip pat drąsiai naudojamos įvairios namų dekoro detalės, kurios yra raitytos, puoštos ir kitaip dekoruotos (klasika). Štai taip ir atsirado moderni klasika, kuri 2018 metais turėtų karaliauti daugelio žmonių namuose.


Tas skandinaviškas interjeras...


Kai kurie tikina, kad moderni klasika labai primena arba turi priminti skandinavišką interjerą. Atrodo, kad metai iš metų skandinaviško interjero dvelksmas yra užvaldęs ne tik lietuvius, tačiau ir pusę Europos. 2018 vėl prognozuojamas šviesus, gal kiek minimalistinis, tačiau tuo pačiu prabangus stilius. Taigi jeigu jau paskliovėte 2016 ir 2017 taisyklėmis ir įrengėte namus Skandinavišku stiliumi – galite nieko nedaryti. Vėl būsite madingas, kadangi ir toliau tęsiasi tradicija dekoruoti savo namus šiuo išskirtiniu stiliumi.


Šviesa laimi kaip niekada


Kitais metais labai daug dėmesio reikia skirti šviestuvams. Jau kurį laiką kalbama apie tai, jog tai ne tik paprasčiausias šviesos šaltinis, tačiau ir labai reikšminga stiliaus detalė, kuri puikiai perteikia namuose kuriamą stilių. Taigi, ieškodami šviestuvo nepamirškite, kad tai ilgalaikė investicija, kuri gali būti pats svarbiausias Jūsų namų akcentas. Rinkitės didelius, drąsius šviestuvus. Didelėse erdvėse yra būtinas didelis šviestuvas. Lygiai taip pat kaip mažose rekomenduojami mažesni šviestuvai. Labai svarbus saikas ir visumos įvertinimas. Geriausia, kai vienoje patalpoje yra net keli šviestuvai. Tokiu atveju patalpa bus ne tik funkcionali, tačiau taip pat ir skoninga.


Keli baldai viename


Kitais metais vis dar išlieka mada rinktis tokius baldus, kurie turi daug funkcijų. Kadangi būstai vis labiau mažėja ir žmonės renkasi ekonomiškas gyvenimo alternatyvas – atsiranda poreikis rinktis universalius ir funkcionalius baldus. Taigi, kitais metais vis dar labai  mėgstami tokie baldai, kurie laikomi ne tik dėl estetikos, tačiau atlieka ir konkrečią funkciją. Labai patogu, kai jie išsilanksto ir esant poreikiui gali padidėti net kelis kartus. Mėgstamos sofos, taip pat stalai bei talpios komodos. Vis garsiau kalbama apie tai, kad funkcionalumas laimi prieš stilių.


Mini galerijos namuose


Kartu su modernia klasika rekomenduojama drąsiai savo namus paversti meninėmis gūžtomis. Juolab, akcentuojama, kad svarbiausi yra ne brangūs meno kūriniai, tačiau moralinę vertę turintys daiktai, įrėminti vaikų piešiniai ir iš jūros atvežti akmenukai. Jie gali būti labai svarbus namų stiliaus kūrimo aspektas. Prisiminkite žalvarį. Kadangi tai yra natūrali iš gamtos gaunama medžiaga – ji labai puikiai dera su kitomis medžiagomis. Taip suderinkite prabangą su paprastumu arba kitaip modernumą su klasika. 


Mados kinta, tačiau jeigu palygintume kelių metų patarimus pamatysite, kad jos sukasi ratu. Šiuo metu nenorintiems išlaidauti labiausiai rekomenduojame rinktis paprastumą. Taigi – Skandinavišką interjerą, kuris jau kelerius metus yra vienas populiariausių ir dažniausiai pasirenkamų sprendimų. Pasirinkę nesuklysite, kadangi bent kelis metus į priekį būsite madingas. Tiesa greta stiliaus kūrimo reikia nepamiršti, kad svarbiausia yra tvarka ir švara, taip pat, derinimas bei tinkamas apšvietimas.